ЛАЗЕРНО РЯЗАНЕ НА НЕМЕТАЛИ

I. ЛАЗЕРНО РЯЗАНЕ НА НЕМЕТАЛИ

Процесът на лазерното рязане на неметали осигурява много висока точност при изготвяне на детайли или цели продукти. Този метод значително намалява количеството отпадъци от основния материал и позволява производството на оригинални изделия с различни размери, разнообразна форма и с уникален дизайн. С помощта на лазерно рязане и гравиране може много прецизно да бъдат разкроени детайли от неметали, като ръбовете остават гладко оформени и не е необходима допълнителна обработка.

Неметалите, които фирмата може да изрязва са: дърво, МДФ, шперплат, пластмаси, плексиглас, картон, хартия, платове, кожа и други. Видовете неметали, които могат да се обработват с лазер можете да намерите в отделна страница на сайта – Материали.

Максимални размери на изрязваните неметални листове: 3000 х 1500 мм.

Максимална дебелина на изрязваните неметали зависи от техния вид и структура. Например:

  • дърво – максимална дебелина варира до 15 – 20 мм.;

  • плексиглас – до 6 мм.;

  • шперплат –  до 8 мм.;

  • МДФ – до 8 мм.;

  • много други.

За повече информация и за дебелината на неметалите, които могат да се режат на лазер при нас можете да получите на посочените в сайта телефони или по е-майл.

Рязане на пластмаса

Рязане на хартия

Рязане на МДФ

Рязане на шперплат

Рязане на плат

Рязане на плексиглас

II. ЛАЗЕРНО ГРАВИРАНЕ И ЧЕРТАНЕ НА НЕМЕТАЛИ

Лазерното гравиране е процес на прецизно, качествено и бързо нанасяне на надпис, орнаменти, снимка или рисунка от лазерен източник върху предмети от различни материали – гранит, мрамор, камък, дърво, МДФ, шперплат, пластмаси, плексиглас, стъкло, кожа и други, които имат различна форма и обем. Чрез лазерно гравиране се постига много високо качество и детайлност на изображението, което позволява запазване на образа дори и при продължителна употреба. Лазерното гравиране гарантира постигането дори и най-дръзките дизайнерски идеи. При чертане и гравиране максимална височина на материалите е до 200 – 270 мм.

Гравиране на стъкло

Гравиране на дърво

Гравиране на бутилка

Гравиране на мрамор